Ulusoy Un Hakkında

Ulusoy Gıda, 25 Şubat 1969 tarihinde Karadeniz’in ticaret merkezi Samsun'da kuruldu.

Uzun yıllar bölgenin gıda tedarikçisi olan Ulusoy Gıda Grubu, sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu kaliteli ham maddeleri depolarına, insanımızın güvenle tüketebileceği ürünleri sofralarına ulaştırdı.

1980'lerin sonuna gelindiğinde, Ulusoy Gıda grubu bu tecrübesini ve güvenilirliğini, kendi üreteceği ürünlere aktarmaya karar vererek, sadece bölgesinin değil, ülkemizin ve dünyanın güvenilir gıda tedarikçisi olma yolunda ilk adımı attı.

1989 yılında inşaatı başlayan un fabrikası, 08.01.1991 tarihinde günlük 180 ton buğday işleme kapasitesi ile üretimine başladı.

Faaliyete geçtiği tarihten itibaren firmamızın birinci önceliği kalite istikrarı olan güvenilir ürünler üretmektir. Bu nedenle, kısa zamanda Ulusoy Un ürünleri, tercih edilen marka haline gelerek, bölgemizi aşarak, ülkemizin insanına hizmet etmeye başladı. 

1995 yılında komşu ve çevre ülkelerde başladığımız un ihracatı faaliyetlerimiz her yıl artan bir trend ile devam etmiş, ihracat yaptığımız 5 kıta 72 farklı ülkede kapasitesiyle, müşteri memnuniyetiyle ürünümüz aranan bir marka haline gelmiştir. Bu başarımızın ödülü olarak yıllardır Türkiye'nin un ihracatına önemli ölçüde katkı sağlamaktayız, Türkiye'nin en çok ihracat yapan 1000 firması arasında yer almaktayız.

Sürekli teknolojisini yenileyen, kapasite arttıran şirketimiz bugün 2 ayrı şehirdeki fabrikalarımızda toplam günlük 900 ton buğday öğütme kapasitesine ulaşmıştır.

Firmamız sahip olduğu 100.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesiyle bölge ve çevre ülke üreticilerinin tahıllarının iyi koşullarda muhafaza edilmesi sağlanmaktadır.

Şirketimiz pazardaki ihtiyaçları takip ederek faaliyet alanlarını genişletmiş ve 2011 yılından itibaren komşu ülkelere Uzak Doğu ve Asya'ya tahıl ihracatı yapmaya başlamıştır.

İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından her yıl açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları sıralamasında sürekli yer almaktadır.

 

Vizyonumuz Misyonumuz